Workshops & Retreats

Yoga Weekends & Retreats

In de weekends & retreats is een programma samengesteld waarin yoga centraal staat. De yogalessen worden gegeven door Sarah Jabloune, psychotherapeute & yogadocente bij Yogalife. Dagelijks leert ze aan mensen hoe ze hun lichaam en geest in balans krijgen door haar coaching en yogalessen

De lessen tijdens zo’n weekend of retreat zijn geschikt voor alle niveaus. In de ochtend leer je ademhalingstechnieken met daarna een meditatie gevolgd door een rustige Hatha Yoga les. Overdag doe je energie op met een Vinyasa Flow Yoga les waar de houdingen geleidelijk in elkaar overgaan en gesynchroniseerd worden met de ademhaling. In de avond sluit je af met een Nidra Yoga les, waarbij de nadruk ligt op het loslaten van spanning in lichaam en geest. Er wordt tijdens deze retreat gewerkt aan het soepel maken en versterken van spieren en gewrichten, een juiste lichaamshouding, het stimuleren van een betere doorbloeding en verwerking van afvalstoffen. Het gebruik van een goede ademhaling en meditatie creëert innerlijke rust en een dieper bewustzijn en zijn essentieel voor de balans tussen body & mind.

Workshops

Stressbeheer met je eigen bewustzijn en yoga

In deze workshop leer je:

1.Wat is stress eigenlijk?

2.Wat zijn stresssignalen?

3.Hoe stress beheren?

4.Wat zijn de sleutels tot kalmte met yoga?

Yoga is meer dan alleen fysieke houdingen… Yoga omvat bewuste ademhaling, spierontspanning, visualisatie, meditatie, doelen & intenties, lichaam & geest ontspannen en zoveel meer…. Kom het allemaal ontdekken in deze workshop!

Stress is het medium geworden waarin wij ons leven leven.

De tijd dat stressklachten worden weggelachen is duidelijk voorbij!

->Een goed en effectief stressmanagement is de dag van vandaag noodzakelijk!

Om stress aan te pakken is een duidelijke analyse en bewustwording van wat stress eigenlijk is, wat het met ons doet en hoe we hier mee kunnen omgaan, nodig. In deze workshop worden mensen bewust gemaakt van wat stress inhoudt, wat het met hen doet en hoe ze er zelf iets aan kunnen veranderen.

Vaak creëren we vicieuze cirkels waarin stress en angst ervaren. Dit proces is nefast voor onze energie, ons vermogen om dingen aan te pakken, en uiteindelijk ook ons zelfvertrouwen.

Stress veroorzaakt lichamelijke en psychische klachten. De gevolgen hiervan op lange termijn zijn niet te onderschatten. Het is een belangrijke factor in onze gezondheid en wordt daarom al langer door artsen bestudeerd.

Krijg een rustiger leven door bewuster om te gaan met stressfactoren. In de yogafilosofie zijn er veel leuke en makkelijke technieken om je te helpen met stress om te gaan. Je voelt je beter in je vel, je ervaart meer rust, je voelt je meer in evenwicht en gelukkiger, je voelt je energieker, je bent minder snel prikkelbaar,...

We gaan aan de hand van wat theorie, casussen, ademhalingsoefeningen en yogatechnieken aan de slag met stressbestendigheid. In deze dynamische en interactieve workshop worden er tools aangereikt die toegepast kunnen worden op het dagelijks leven en zorgen voor een gezonder en actiever leven. Er worden inzichten verworven in de verschillende soorten stress, het eigen stressniveau, het herkennen & beheren van stress en zelfreflectie. Het rationeel, emotioneel en spiritueel kijken naar stress komen hier samen en vormen de tools om hier beter mee o

Yoga voor beginners

Weet je niet met welke les te starten?

Kom je reeds naar de yogales maar wil je beter meekunnen?

Wil je de termen die de yogaleerkracht gebruikt goed kunnen volgen?

Na deze workshop kan je in de gewone lessen volgen zonder probleem. Je kent de basishoudingen en belangrijkste termen om in een yogales makkelijker mee te kunnen.

Ook ideaal om eindelijk de stap te zetten naar yoga. En voor iedereen die de drempel hoog vindt om meteen in een les mee te doen.

Yoga Nidra

Heb je nood aan een totale 'bewuste' ontspanning?

Wil je graag eens een andere soort yoga ontdekken waarin je geen fysieke inspanning hoeft te doen en gewoon lekker in Shavasana kan blijven liggen?

Is je geest onrustig en weet je niet goed hoe te kalmeren?

Wil je beter voorbereid zijn op je meditaties?

Houd je veel spanning op en kan je moeilijk loslaten?

Yoga Nidra is een krachtige techniek waarbij je leert om bewust te ontspannen. Het wordt gebruikt om het onderbewustzijn te zuiveren.

Veel mensen denken dat ze zich ontspannen bij het liggen in een gemakkelijke stoel met een kopje koffie, een drankje, een sigaret, een krant of door televisie kijken.

Yoga Nidra is een systematische methode van complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het is een soort van dynamische slaap.

De term yoga nidra is afgeleid van twee Sanskriet woorden, yoga dat unie of gericht bewustzijn betekent en nidra dat slaap betekent, de "awaken sleep". Tijdens de beoefening van yoga nidra lijk je in een soort van slaap te zijn, maar je bewustzijn functioneert verder op een dieper niveau. Om deze reden wordt yoga nidra vaak benoemd als de psychische slaap of diepe ontspanning met innerlijke bewustzijn. In het moment tussen slaap en innerlijke bewustzijn, de drempel tussen slapen en waken ontstaat spontaan door het contact met je onderbewuste.

In yoga nidra wordt er een staat van ontspanning bereikt door in zichzelf te keren, weg van de externe invloeden.

Als het bewustzijn kan worden gescheiden van het externe bewustzijn en uit de slaap, wordt het zeer krachtig en kan het worden toegepast op vele manieren, bijvoorbeeld om geheugen, kennis en creativiteit te ontwikkelen of het losmaken van vastgelopen patronen.

Chakra Yoga

Heb je al eens van de chakra's gehoord en wil je er meer van weten?

Wil je graag ontdekken of meditatie op je chakra's iets teweeg brengt bij jou?

Wil je graag enkele asana's (yogahoudingen) leren kennen die bepaalde chakra's activeren?

In deze workshop krijg je een beeld van wat chakra's zijn, voor wat ze staan, welk verband ze houden met ons geestelijk en lichamelijk welzijn, hoe je met je eigen bewustzijn geblokkeerde energieën kan vrijmaken en hoe je chakra's kan activeren.

Het woord chakra staat voor 'wiel', 'rad' of 'wielende' kracht.

Werken met je chakra (energie-en bewustzijncentra)....helend voor lichaam, geest en ziel...Een spirituele reis op weg naar gezondheid, harmonie en innerlijke ontwikkeling.

De zeven chakra's vertegenwoordigen verschillende niveau's in onszelf en beïnvloeden ons geestelijk en lichamelijk welzijn.

Blindfold Yoga

Door een blinddoek te gebruiken tijdens de yogahoudingen verdwijnt elke afleiding rondom jou en kom je tot een dieper innerlijk contact met jezelf. Deze yogasessie kan zorgen voor een diepe staat van relaxatie en fysiek welvoelen.

Het betreft een holistische benadering waarbij de mens wordt waargenomen in zijn integriteit en diep naar binnen wordt geleid.

We worden dag-in-dag-uit beïnvloed met een overload aan informatie. Onze hersenen moeten al deze herinneringen en informatie verwerken. Het is een enorme uitdaging om 'gewoon' in meditatie te zitten. Velen onder ons lopen vaak op de tippen van hun tenen en bewegen nauwelijks, waardoor een rusteloze geest en een pijnlijk lichaam ontsaat. Dus onze geest heeft stilte nodig en ons lichaam beweging. Blindfold Yoga biedt een perfecte combinatie van stilte en beweging op hetzelfde moment.

Dankzij de blinddoek word je teruggetrokken in het diepste van jezelf om de houding (asana) aan te nemen, waardoor je een meditatieve staat bereikt. De helderheid van je geest scherpt aan, omdat je geen visueel referentiepunt hebt. Je stemt rechtstreeks af op jezelf, vrij van fysieke of emotionele blokkades. En dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor een succesvol en gelukkig leven.

Het beoefenen van deze yogavorm kan problemen op het fysieke niveau verbeteren en genezen. En zal ook op een effectieve manier hulp bieden voor mentale en emotionele uitdagingen. Het is effectief... 'hier en nu'.

Rust bij je kind aanbrengen

Hier leer je wat stress en negatieve gedachten bij een kind kunnen doen en hoe je hier als ouder mee kan omgaan. Je leert middelen om rust aan te leren aan je kind.