Workshops & Retreats

Yoga Weekends & Retreats

In de weekends & retreats is een programma samengesteld waarin yoga centraal staat. De yogalessen worden gegeven door Sarah Jabloune, psychotherapeute & yogadocente bij Yogalife. Dagelijks leert ze aan mensen hoe ze hun lichaam en geest in balans krijgen door haar coaching en yogalessen

De lessen tijdens zo’n weekend of retreat zijn geschikt voor alle niveaus. In de ochtend leer je ademhalingstechnieken met daarna een meditatie gevolgd door een rustige Hatha Yoga les. Overdag doe je energie op met een Vinyasa Flow Yoga les waar de houdingen geleidelijk in elkaar overgaan en gesynchroniseerd worden met de ademhaling. In de avond sluit je af met een Nidra Yoga les, waarbij de nadruk ligt op het loslaten van spanning in lichaam en geest. Er wordt tijdens deze retreat gewerkt aan het soepel maken en versterken van spieren en gewrichten, een juiste lichaamshouding, het stimuleren van een betere doorbloeding en verwerking van afvalstoffen. Het gebruik van een goede ademhaling en meditatie creëert innerlijke rust en een dieper bewustzijn en zijn essentieel voor de balans tussen body & mind.

Workshops

Stressbeheer met je eigen bewustzijn en yoga

In deze workshop leer je:

1.Wat is stress eigenlijk?

2.Wat zijn stresssignalen?

3.Hoe stress beheren?

4.Wat zijn de sleutels tot kalmte met yoga?

Yoga is meer dan alleen fysieke houdingen… Yoga omvat bewuste ademhaling, spierontspanning, visualisatie, meditatie, doelen & intenties, lichaam & geest ontspannen en zoveel meer…. Kom het allemaal ontdekken in deze workshop!

Stress is het medium geworden waarin wij ons leven leven.

De tijd dat stressklachten worden weggelachen is duidelijk voorbij!

->Een goed en effectief stressmanagement is de dag van vandaag noodzakelijk!

Om stress aan te pakken is een duidelijke analyse en bewustwording van wat stress eigenlijk is, wat het met ons doet en hoe we hier mee kunnen omgaan, nodig. In deze workshop worden mensen bewust gemaakt van wat stress inhoudt, wat het met hen doet en hoe ze er zelf iets aan kunnen veranderen.

Vaak creëren we vicieuze cirkels waarin stress en angst ervaren. Dit proces is nefast voor onze energie, ons vermogen om dingen aan te pakken, en uiteindelijk ook ons zelfvertrouwen.

Stress veroorzaakt lichamelijke en psychische klachten. De gevolgen hiervan op lange termijn zijn niet te onderschatten. Het is een belangrijke factor in onze gezondheid en wordt daarom al langer door artsen bestudeerd.

Krijg een rustiger leven door bewuster om te gaan met stressfactoren. In de yogafilosofie zijn er veel leuke en makkelijke technieken om je te helpen met stress om te gaan. Je voelt je beter in je vel, je ervaart meer rust, je voelt je meer in evenwicht en gelukkiger, je voelt je energieker, je bent minder snel prikkelbaar,...

We gaan aan de hand van wat theorie, casussen, ademhalingsoefeningen en yogatechnieken aan de slag met stressbestendigheid. In deze dynamische en interactieve workshop worden er tools aangereikt die toegepast kunnen worden op het dagelijks leven en zorgen voor een gezonder en actiever leven. Er worden inzichten verworven in de verschillende soorten stress, het eigen stressniveau, het herkennen & beheren van stress en zelfreflectie. Het rationeel, emotioneel en spiritueel kijken naar stress komen hier samen en vormen de tools om hier beter mee o


Rust bij je kind aanbrengen

Hier leer je wat stress en negatieve gedachten bij een kind kunnen doen en hoe je hier als ouder mee kan omgaan. Je leert middelen om rust aan te leren aan je kind.